Meer Routes

Foto s by Nick Hijmensen

Tips:

Nationaal Park Zuid-Kennemerland ligt op 20 minuten fietsen.
Bij ons de routekaart naar het Nationaal Park verkrijgbaar voor 0,50 cent. Ook kunt u bij ons het boekje met de Wind in de haren kopen. In dit boekje vindt u een uitgebreide kaart van het gehele Nationale Park en alle informatie en bijzonderheden.
23 bladzijden voor 3 euro. U steunt hierbij het Nationaal Park.

Minimaal duizend hectare aaneen-gesloten natuurgebied, een uniek landschap met karakteristieke planten- en diersoorten én waar gerecreëerd kan worden zijn enkele eisen om deze status te hebben. Daarnaast richt een nationaal park zich op ontwikkeling van de natuur en het landschap, natuurbescherming, natuurgerichte recreatie, natuureducatie, voorlichting en onderzoek. Nationaal Park Zuid-Kennemerland voldoet ruimschoots aan deze eisen om een nationaal park te mogen zijn! Het Nationaal Park, natuurbeheerders en andere betrokkenen werken hard aan behoud en versterking van de natuurwaarden van dit 3800 hectare grote gebied. Het Nationaal Park herbergt een uniek duinlandschap met bijzondere planten en dieren. Bovendien heeft het een rijke historie.

Het bezoekerscentrum en onze gastheren (recreatie- en horecaondernemers) in en rond het Nationaal Park) informeren u graag daarover. Met trots nodigen wij u uit om fietsend het Nationaal Park te ontdekken en ervan te genieten!

Strand,zee en duinen
Het strand van Bloemendaal aan Zee en Zandvoort op 35 minuten fietsen vanaf Haarlem.
Heerlijk door de duinen fietsen op aangelegde fietspaden.
Heerlijk voor fiets liefhebbers, zonaanbidders (maar ook in najaar en winter heerlijk) en terrasjes in Zandvoort in overvloed. Wij bevelen strandtent nr 25 Sandy Hill aan.

Fietsroute kaart te koop voor €3,50.

zandvoort-aan-zeeop_de_fiets_naar_het_strand
 
Spaarndam (Hansje Brinker), Fort Zuid (Stelling van Amsterdam, Spaarnwoude, boerderij Zorgvrij, Noordzeekanaal, De Houtrakpolder, IJmuiden (Haven en 2e entree Nationaal Park)
Ook is het fijn om naar Spaarnwoude te fietsen.
De route kan bv door Spaarndam gaan. Ons vissersdorp.

En zeer bekend van Hansje Brinker (de jongen die zijn vinger in een dijk stopte en zo Nederland redde…..)daarna Spaarnwoude (ons recreatiegebied) en terug door IJmuiden(lekker visje eten)
Prachtige route. Routekaart ook te vinden op route.nl.

U vindt op uw weg 3500 hectare groene fietspaden, natuur, natuurboerderij, schaapjes, koeien etc

Recreatiegebied Spaarnwoude is veel bos, water, oude forten, biologische boerderijen en kunstobjecten, palingrokerij. Zie voor meer info: www.spaarnwoude.nl

Noordzeekanaal ligt op de plek waar vroeger het oude IJ lag.

De Houtrakpolder is bij de drooglegging van een gedeelte IJ ontstaan.

In Spaarndam ligt ook Fort Zuid dat een onderdeel is van de Stelling van Amsterdam. Zie voor meer info: www.fort-zuid.nl (ook de openingstijden te vinden).

Informatieboerderij Zorgvrij is een boerenbedrijf met koeien en schapen. Incl speelgelegenheid voor kinderen. Het is echter ook een bezoekerscentrum voor Spaarnwoude. Erg leuk voor groot en klein!

Prachtige route. Routekaart ook te vinden op route.nl.

De tocht kan worden uitgebreid naar IJmuiden:

Stoer vanwege de haven en industrie. Met avontuurlijke stranden. Met brede duinen vol bunkers en een zee waar altijd wel een enorm schip langs de pier verdwijnt aan de horizon. Met havens, een enorm sluizencomplex en veel vissersboten, jachten en schepen. Ook hier lekker vis eten! Verser kan niet.

S

Zie ook onze arrangementen pagina.

 

Keukenhof

Route Rent a Bike Haarlem naar kop van IJmuiden (restaurant kop van de haven)

 

Rent a Bike Haarlem naar Spaarnwoude (boerderij Zorgvrij)

 

Rent a Bike Haarlem naar Spaarndam (Hansje Brinker)

 

Rent a Bike Haarlem naar Nationaal park Zuid-Kennemerland

 

Rent a Bike Haarlem naar Zandvoort

 

Foto s by Nick Hijmensen