Fietsroute Spaardam

Fietsroute spaarndam hansje brinker

Spaarndam, Hansje Brinker.

Fort Zuid, Stelling van Amsterdam,

Spaarnwoude, Boerderij Zorgvrij,

Noordzeekanaal, De Houtrakpolder,

IJmuiden, Haven en 2e entree Nationaal Park.

Ook is het fijn om naar Spaarnwoude te fietsen. De route kan bv door Spaarndam gaan. Ons vissersdorp.

En zeer bekend van Hansje Brinker (de jongen die zijn vinger in een dijk stopte en zo Nederland redde…..) daarna Spaarnwoude (ons recreatiegebied) en terug door IJmuiden(lekker visje eten) Prachtige route. Routekaart ook te vinden op route.nl.

U vindt op uw weg 3500 hectare groene fietspaden, natuur, natuurboerderij, schaapjes, koeien etc

Recreatiegebied Spaarnwoude is veel bos, water, oude forten, biologische boerderijen en kunstobjecten, palingrokerij. Zie voor meer info: www.spaarnwoude.nl

Noordzeekanaal ligt op de plek waar vroeger het oude IJ lag.

De Houtrakpolder is bij de drooglegging van een gedeelte IJ ontstaan.

In Spaarndam ligt ook Fort Zuid dat een onderdeel is van de Stelling van Amsterdam. Zie voor meer info: www.fort-zuid.nl (ook de openingstijden te vinden).

Informatieboerderij Zorgvrij is een boerenbedrijf met koeien en schapen. Incl speelgelegenheid voor kinderen. Het is echter ook een bezoekerscentrum voor Spaarnwoude. Erg leuk voor groot en klein!

Prachtige route. Routekaart ook te vinden op route.nl.

De tocht kan worden uitgebreid naar IJmuiden:

Stoer vanwege de haven en industrie. Met avontuurlijke stranden. Met brede duinen vol bunkers en een zee waar altijd wel een enorm schip langs de pier verdwijnt aan de horizon. Met havens, een enorm sluizencomplex en veel vissersboten, jachten en schepen. Ook hier lekker vis eten! Verser kan niet.

Deze website gebruikt cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring voor de website te bieden. Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies.