Veel gestelde vragen

Hier vind u antwoorden op veel gestelde vragen. Mocht uw vraag hier niet tussen staan dan horen wij dit graag. Neem dan telefonisch of via e-mail contact met ons op en stel uw vraag. Wij beantwoorden doe graag voor u.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik een reservering maken

U kunt een reservering maken via onze site www.rentabikehaarlem.nl. Als u daarop klikt wordt u doorgestuurd naar het maken van de reservering. Daar kunt de aangegeven stappen volgen, en maakt u gemakkelijk een reservering.

Annulering:

Rent A Bike Haarlem heeft geen annuleringsbeleid. Ook niet bij ziekte e.d.

 

Nee, het is niet mogelijk om telefonisch, of via de mail een fiets te reserveren.

Wanneer u verzekerd wilt zijn van uw fiets (denk vooral aan vakantie en feestdagen) is dit wel verstandig. Wij kunnen u dan ook sneller de fietsen meegeven. U meldt zich bij Balie 2. Klanten met een reservering hebben altijd voorrang.

U kunt langskomen in ons filiaal en wat er beschikbaar is kunt u op dat moment nog huren.

De oplader van de accu van uw gehuurde elektrische fiets krijgt u mee als u voor meerdere dagen huurt. Om de oplader te gebruiken stopt u eerst de stekker in het stopcontact, dan pas de stekker in de accu!

Al onze fietsen hebben 2 goedgekeurde sloten

Al onze fietsen hebben snelbinders. Let op: deze zijn niet geschikt om koffers onder te binden. Bij een uitgerekte snelbinder betaald u €7,50.

In onze Cabby’s en in de Urban Arrow (elektrische bakfiets) kan uw eigen Maxi-Cosi bevestigd worden.

Niets op dit moment, wij zijn tijdelijk gestopt met het verhuren van hondenmanden en karren etc.

Wij verhuren verschillende maten mountainbikes. De kleinste maat is XS dat is geschikt voor een lengte van 1.50 tot 1.55. De grootste maat is XL dat is geschikt voor de lengte van 1.90+.

Wij verhuren geen kinder e-bikes. Al onze e-bikes zijn 28 inch.

U krijgt van ons een pomp en plakset mee. Heeft u bij ons een verzekering afgesloten en bent in de omgeving van Kennemerland, dan komen wij de fiets voor u omruilen of repareren. Huurt u meerdere dagen? Dan kunt u een verzekering afsluiten via FietsNed. Rent a Bike Haarlem heeft hier geen bemiddeling in.

U kunt een reservering onder voorbehoud wijzigen. Om deze te wijzigen kunt u ons mailen en NIET bellen en zullen wij indien mogelijk dit voor u verwerken. Tot maximaal 2 dagen van te voren. U kunt ons bereiken op het mailadres info@rentabikehaarlem.nl

U kunt uw reservering annuleren maar wij hebben geen annuleringsbeleid, Dit betekent dat wij u het betaalde bedrag niet terug kunnen betalen.

U kunt uw reservering annuleren maar wij hebben geen annuleringsbeleid, Dit betekent dat wij u het betaalde bedrag niet terug kunnen betalen.

Om 09.00 uur openen wij en kunt u de fietsen bij ons op komen halen. Graag nemen wij voor sluitingstijd 17.45 uur onze fietsen weer in, zodat ze weer klaar staan voor de volgende dag! Zie onze site voor de actuele openingstijden.

Dit is mogelijk, alleen met bijbetaling van een halve dag huur. Geldt niet voor E-bikes

Ja! waar u de fietsen vandaan heeft, moet u de fietsen ook weer terugbrengen: Lange Herenstraat 36, Haarlem.

U kunt zeker uw fiets eerder terugbrengen wanneer u deze niet meer nodig heeft. Maar let op! bij elke voor tijdige terugbezorging blijft de volle huur gelden. Dit kunt u terugvinden in onze huurvoorwaarden.

In principe niet, dit is namelijk niet altijd mogelijk. Mocht er wel bezorgd kunnen worden dan berekenen wij chauffeurskosten.

Onmiddellijk contact opnemen met ons: 023-5421195. Ook moet u ten alle tijden aangifte doen bij de politie. Wij hebben het proces verbaal nodig en de 2 sleutels.

Onmiddellijk contact opnemen met ons: 023-5421195.

Contact met ons opnemen: 023-5421195. Wij zijn dan verplicht het slot te vervangen. De kosten hiervoor berekenen wij aan u door. €25,- per slot.

Onze huurvoorwaarden kunt u hier vinden.

Nee, helaas niet. We hebben echter wel een voordelig tarief in samenwerking met Interparking. Kijk eens op hun website. 

Bij Rent A Bike Haarlem is de minimumleeftijd voor het huren van een E-bike 18 jaar.

Als u een fiets bij ons huurt dan moet u een geldig paspoort of ID bewijs of een rijbewijs inleveren. Een andere optie is €150,- borg betalen en een kopie van een legitimatiebewijs inleveren. Beiden doen wij in een gesloten envelop in onze kluis.

Helaas kunt u de huurfiets niet na sluitingstijd inleveren. De sluitingstijd is iedere dag om 18:00 uur. U levert de fietsen voor 17:45 uur in.

Nee dat is bij ons niet mogelijk.

Ja dat kan. De kosten voor een fietsverzekering zijn:
 
  • E bikes €5,- per fiets, per dag
  • Urban Arrow €7,50 per fiets, per dag
  • 8 Versnelling fiets, €2,50 per fiets, per dag
  • 3 Versnelling fiets, €2,- per fiets, per dag
  • Tandem, €3.50 per fiets, per dag
  • Kinderfiets €2,- per fiets, per dag