Een aantal regels voor fietsen in Nederland

Een aantal regels
Blijf op het juiste pad: Gebruik de fietspaden (worden aangegeven door blauw bord met witte fiets) of wegen aan de rechterkant van de weg. Deze worden vaak aangegeven door middel van witte lijnen en fiets symbolen. Fiets niet op de stoep, in winkelstraten en snelwegen.
LET OP: de parkeerzone gebieden voor fietsen: Je moet altijd voor het Centraal Station Haarlem lopen en hetzelfde geldt voor de winkelstraten. Vooral bij het Stations plein is het erg belangrijk dat je de fiets goed parkeert in de fietsrekken. Wanneer je de fiets niet in de daar toegewezen plekken parkeert wordt hij namelijk verwijderd. Dus plaats je fiets niet op een stoep of weg.
De handhavers controleren op diverse soorten overlast door fietsen: niet in de stallingen, niet in de fietsrekken of parkeer verbod zone voor de fietsen, hinderlijk gevaarlijk gestalde fietsen.
Etc. Een fikse bekeuring wordt dan uitgedeeld.
Zet je fiets altijd op slot: Zet je fiets altijd op slot aan iets dat vast zit aan de grond, het liefst een fietsenrek met twee sloten: 1 slot door het achterwiel en de andere door het frame en het voorwiel.
Wees geen belemmering voor ander verkeer: draai of stop niet ineens. Laat andere mensen weten wat je van plan bent – gebruik daarom handsignalen en maak oogcontact.

0

Je winkelwagen